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Inhalt: Angaben zur Lebensmittelverordnung:
Artikel: Whiskey
Nettofüllmenge: 0.7 l
Alkoholgehalt: 50%
Lebensmittelhersteller/Importeur: Waterford Distillery
Ursprungsland: Ireland, Waterford
Fassreife: 4 Jahre
Jahrgang:
Destilliert: 2016
Beschreibung
Die erste Ausgabe von Ballyroe 1.1 wurde aus irischer Gerste hergestellt, angebaut in dritter Generation von Simon Neville, dessen Land auf der Seafield-Serie liegt, deren sandige, raue Textur in trockeneren Jahren ein anspruchsvolles Terroir schafft und einen fruchtigeren, floralen Geist hervorbringt.
Gealtert in einem Spektrum von frischer Super-Premium-Eiche:
36% first-fill US-Eiche
21% unberührte US-Eiche
24% erstklassige französische Eiche und
19% Vin Doux Naturel - süsse gespritete Weinfässer.
Abgefüllt mit 50% ABV ohne Farbstoffe, Kältefiltration oder sonstige Zusätze.
Aromenprofil:
Ambrée. Arômes floraux et mielleux combinés à des zestes d'orange, du sherry et de l'eau de rose. Poivre blanc, confiture d'orange, chocolat noir, pain frais et bonbons parfumés au clou de girofle. Grande longueur accompagnée d'une épice de chocolat noir et d'orange.
Über den Hersteller:
About the Waterford Distillery
BALLYROE 1.1 is part of Waterford's Single Farm Origins, a series that showcase barley flavours obtained from individual Irish farms, terroir by terroir, every single malt in its own right. They are expressions of precision and rarity. Yet, gathered together into a Cuvée, layer by layer, these components create a definitive, extremely complex single malt.
A whisky full of diversity & character. Made from the world's finest barley 100% Irish grown. Non-chill filtered, free of colouring & additives. Full matured without any finishes.
This is the First Terroir-Driven Single Malt Whisky. Terroir is the 3D interaction on a plant of soil, microclimate and site, which influences how the barley grows and thus the flavours contained within the grain.
Waterford's ultimate goal is to make the world's most unique, complex and profound spirit. The distillery would only produce limited editions, single malts focused on terroir, transparency and traceability. |