|
Inhalt: Angaben zur Lebensmittelverordnung:
Artikel: Single Malt
Nettofüllmenge: 0.7 l
Alkoholgehalt: 46%
Lebensmittelhersteller/Importeur: Inchdairnie Distillery
Ursprungsland: Scotland, Lowlands
Fassreife: 5 Jahre
Jahrgang: 2017
Destilliert: 2017
Auflage: 4998
Beschreibung
Der unabhängige Abfüller Rest & Be Thankful präsentiert einen Small Batch, Peated, Single Malt Scotch Whisky aus der InchDairnie Destillerie.
Hergestellt aus gemälzter Gerste aus Yorkshire, Grossbritannien. Destilliert im Januar 2017, gereift für fünf Jahre in Ex-Islay Bourbon Fässern und veredelt in Sherry Oloroso Butts. Ungekühlt gefiltert und frei von künstlichen Farbstoffen.
Es wurden insgesamt 6 Fässer abgefüllt, die 4998 Flaschen ergeben.
Finglassie 2017 Batch #1 wurde im September 2022 mit 46% Volumen abgefüllt.
Gärung: 66 Stunden
Brenndauer: 5 Stunden
Cut Points: 75% bis 67%
Über den Hersteller:
Independent Bottler Rest and Be Thankful
Rest & Be Thankful is an existing brand that started ten years ago.
Relaunched with a new identity and a dual approach to Scotch Whisky and Jamaican Rum driven by its roots. Over 80 expressions of single casks from the most prestigious Scottish distilleries including Macallan, Bruichladdich, and Springbank, amongst others, have been released under the label.
Named after two beautiful sites, one located in Loch Lomond National Park in Scotland and the other in Cockpit Country in Jamaica. And just as their name suggests, their rums and whiskies should be slowly savoured to invoke a sense of "Rest and Be Thankful".
Created by brand specialists & independent bottlers Eamonn Jones, Romain Larcheron and Thomas Picard from Fox Fitzgerald. Their purpose is to bring authentic, honest bottlings to meet consumer expectations. |